jueves, 19 de mayo de 2011

cansat de carretera i upgrade

Bé, fa uns dies que no escribia, i és que no hi ha massa per dir, en part ha estat perquè quan la transmissió de la o.nine va dir prou farà dues setmanes, encara no tenia clar que fer, si passar a les 10 velocitats o seguir amb 9 i què muntar en cada cas, i a l'apurar tant, doncs, no m'havia arribat res i m'ha tocat fer carretera.

La veritat és que ultimament la btt només la tocava el cap de setmana, entre setmana, al tenir poc temps i pel que havia de fer, doncs m'ha estat més productiva la carretera, però cada vegada que passo uns dies per carretera se'm confirma més que no sóc carreteiro, però gens, només disfruto de la carretera entre setmana, al capvespre pujant a Collformic o rodant per la zona de Sau, sense trànsit i estant atent al que em toca fer, a la que em miro un paisatge i trec la vista del davant començo a veure camins, corriols i a enyorar pedres i terra, a pensar que com es deu veure desde més amunt, allà on amb la flaca no puc pujar. Però bé, si tot va bé, la o.nine entre avui i demà tornarà a rodar, com l'enyoro!

Així doncs, aquests dies m'he limitat a rutes "d'entreno", ja he començat a introduïr alguns fartleks algun dia entre setmana convinat amb algunes pujades "llargues" altres dies, normalment a la zona de Collformic, i algun dia de només rodar, que per la zona de Sau també em va prou bé i és tranquilet.

S'hi està tranquil als capvespres pel pantà o veient com es pon el sol desde Collformic, lo dolent és si se'm fa fosc per carretera, tot i portar llums, els cotxes fan por.


Això si, el pantà està que peta de plè, a veure què triguen a obrir comportes, vendre l'electricitat a França i deixar-nos sense aigua altra vegada...

El Cap de setmana, al no tenir la btt, em vaig limitar a fer el mateix però allargant els km, així que em vaig deixar caure cap a la zona de Sant Celoni, així vaig acabar pujant collformic per banda i banda i el diumenge, doncs, vam anar a estirar les cames amb el Pepe per la zona de Sau, molt tranquilets, ja que jo volia apretar aquesta setmana i volia estar reposat i ell només es volia distreure de feina i estudis, a més, amb el Pepe sempre tenim molt per xerrar.

I aquesta setmana, doncs més del mateix fins avui que les cames em demanen repòs, i és que la flaca que porto, com que és del meu cunyat que és un animal, porta un grup de plats i pinyons que són per "machotes-machotes" i jo que sóc més de cadència, han fet que porti els genolls una mica carregats. La veritat és que em va molt bé per treballar la força però tans dies seguits m'han atonyinat una mica, res que un o dos dies de tranquilitat no recuperin espero, i així aprofito per muntar la btt, que les properes setmanes m'anirà millor pel que vull fer.

Al final muntaré les 10 velocitats, més que res perquè no crec que el mercat torni a les 9 i s'anirà descatalogant tot, de fet, veig més fiable les 9v que les 10v, els pinyons són més finets i la cadena sembla de joguina, a veure com anem de desgast, s'haurà de controlar més el tema... Una altra història que em feia dubtar era l'esglaonat dels pinyons, el que m'ha agradat més sempre era el de l'11-32, però desde que porto dos plats muntava un 11-34, i la veritat és que el 34 no el feia servir massa i si el feia servir era més amb el plat gran que amb el petit; ara de moment muntaré in 11-36, que és un 11-32 + el 36, que per una banda és l'esglaonat que em va bé i tindré una super reductora per si de cas, i per altra, encara empraré menys el plat petit, a veure si va bé. El canvi, serà un XO, més que res perquè ja l'havia portat i n'estava contentíssim, en principi només són 10 gr més que l'xx i el vaig trobar mooolt bé de preu..., i pel que fa als mandos, doncs són els meus xo giratòris amb un tunnig per les 10v, i aquest era el principal inconvenient per passar a les 10v, desde que vaig provar els giratòris no vull mandos normals ni regalats (bé, si em regalen uns xx potser si, jejeje), simples, efectius, lleugers i barats.

Llamp de pinyó, sembla qui sap què tan gros i tantes dents!! de moment, fins que vegi l'esglaonat que m'agrada, muntaré un xt, de qualitat i baratet, dels xx ja n'he vistos dos de petats i és molt car i un cop decidit doncs miraré un sram 1080 o un xtr i acabaré de llimar uns gramets més. La cadena com sempre sram, la 1091 hollow pin, la segona de la gama, la tope de gama dura molt poc i hi ha poca diferència de pes, les xt pesen molt més i duren menys i les xtr casquen que dóna gust i pesen el mateix que aquesta, les kmc ni les miro, s'estiren tant ràpid que com et despistis t'han xafat per desgast plats i pinyons en un moment...I el canvi, doncs l'xo, lleuger, robust i fiable, la molla té més tensió que en els shimano i no va picant al cuadre i és discretet que ja canta prou el verd moc de la resta...
D'aquesta manera ja puc dir que la o.nine està acabada, tansols manca el seient, però he de trobar quin podria ser el substitut del toupé, que no em va perfecte però és el millor dels que he provat i s'està morint, i els pedals, que m'agraden molt els look i em van molt bé, però cada joc que gasto em duren menys, i també estàn morint, però bé, a mida que vagin cascant anirem fent...

2 comentarios:

  1. A veure si t'animes algun dia a acompanyar-nos a alguna de les nostres burrades, que ho faràs molt bé amb tots aquests entrenos!Apa i ara a treure-li tot el suc al pinyonam, com brilla quan surt de la caixa!

    ResponderEliminar
  2. si que m'he d'animar si, però és que quan veig la gentada que hi ha pels llocs m'agafa mandra, però bé, n'hi ha algunes que no volia saltar-me i ja les tenim aqui, això de seguir-vos però ja és una altra història...feu molta por!

    ResponderEliminar